Euverleie Philip Houben

Euverleie Philip Houben

Ouch Stadsreus Gigantius en zien gilde is stèl vaan ’t tristege beriech tot aajd-Börgemeister Philip Houben is euverleie.

Neve zien Ambtskèttel, droog heer in ’t verleie ouch de kèttel vaan us gilde boe heer de rol vaan Deken vaan Reuzengilde Gigantius had. ‘Ne rol dee heer ummertow mèt zier väöl belump heet vervuld.

Mestreech verluus ‘ne zier aimabele ierste Börger. Ouch veer zien d’n hier Houben väöl daank versjöldeg.

Veer winse de femilie Houben en alle vrun en bekinde väöl sterkte mèt dit verluus.

Read More

De Maastrichtse “Kruusweeg”2017.

De Maastrichtse “Kruusweeg”2017.

De Maastrichtse Kruisweg 2017 gaat na een jaar van afwezigheid weer door. Voor het eerst vertrekt de stoet op Goede Vrijdag vanuit de Sint Servaas en voert langs de Onze Lieve Vrouwenbasiliek naar de Sint Martinuskerk in Wyck. Het Initiatief voor deze stoet op Goede Vrijdag werd in 2013 genomen door stichting De Vief Köp. In deze tocht worden de staties van een bijzondere kruisweg meegedragen.

 

Read More

Euverleije Hubert Bour

Uzze Heerlense vrund Hubert is neet mie.

Dees week ontvinge veer ’t tristege beriech tot beeldend kunsteneer, markante Heerleneer, geistelek vaajer vaan Stadsreus Lucius oet Heerlen én maaker vaan de kop van Stadsreus Gigantius én de ‘kinnekes’, Hubert Bour is euverleije.

‘T Mestreechse Reuzengilde Gigantius is väöl daank versjöldeg aon Hubert en wins Rietje en de femilie & vrun vaan Hubert väöl sterkte.

Hubert, daank veur dien reuzachtege vrundsjap!

 

 

 

 

Read More

RTV Mestreech :Aajd Stadsprins Bastiaan en de veurzitter vaan t Reuzegilde

De oude stadsprins Bastiaan en de voorzitter van Het Reuzegilde op bezoek bij  RTV Maastricht ; “De Störm Keump”.

Aajd stadsprins Bastiaan en de veurzitter vaan t reuzegilde

Geplaatst door De Störm Kump op vrijdag 10 februari 2017

Read More

Hoog bezoek tijdens vergadering van 17 januari 2016

Hoog bezoek tijdens vergadering van 17 januari 2016

Bas_4 Bas_5

 

 

 

 

 

 

Hoog bezoek tijdens vergadering Reuzengilde Gigantius

Geheel onverwachts bezocht onze Gigantische Prins Bastiaan d’n Ierste en zijn gevolg de reguliere vergadering van Reuzengilde Gigantius op zondag 17 januari 2016. Na het uitreiken van onderscheidingen aan een aantal Gildebroeders werd de banner onthuld die binnenkort aan de gevel van het woonhuis van Prins Bastiaan d’n Ierste zal sieren.

Bas_7  Bas_6Banner_2 

Read More

Oud Gildemeester Stadsprins van Maastricht!

Oud Gildemeester Stadsprins van Maastricht!

Stichting Reuzengilde Gigantius Maastricht mag zich met trots een Prinsenleverancier noemen. Ieder jaar wordt vanuit de Maastrichtse Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers een Stadsprins gelanceerd die het volk van Maastricht voorgaat in de “Mestreechter Vastelaovend” (Carnaval in Maastricht). Een ceremonie waar Reus Gigantius, vergezelt met zijn gildebroeders, elk jaar zijn aanwezigheid laat zien en prijkt gigantisch trots achter het podium uit. Zondag 10 januari 2016 brak het grote moment aan waar voor vele Maastrichtenaren en omwonenden de nieuwe Stadsprins wordt voorgesteld aan het volk.  Dit jaar valt de eer te beurt aan Gigantius Broeder en oud-voorzitter, Bastiaan Klomp. Hiermee wordt Prins ‘Bastiaan de eerste’ de zevende Stadsprins met een Gigantius verleden. De 37-jarige Bastiaan Klomp is lid van Stichting Reuzengilde Gigantius Maastricht vanaf het jaar 2003 en heeft diverse functies bekleed binnen het Reuzengilde, van Leihawwer (secretaris) tot Gildemeister (voorzitter) en tevens mede-organisator van het Reuzenfeest 2014. Wij gaan samen met Bastiaan, zijn echtgenote en gildezusterke Stefanie, hun dochters Pippa en Suze een Gigantische vastelaovend toegemoet.

PRINS BASTIAAN I UITROEPEN STADSPRINS MAASTRICHT TEMPELEERS

 

 

 

 

 

 

Read More