Programma Reuzenfeest

Tentoonstelling

In de Dominicanen Kerk zal in de weken voorafgaand aan het Reuzenfeest een mini tentoonstelling te zien zijn. In het achterste gedeelte kun je kennismaken met de historie van Stadsreus Gigantius en zijn Reuzengilde.

Basisscholen & Mini-Reuzen

Meer dan 300 kinderen van Maastrichtse basisscholen hebben de voorbije weken Mini-Reuzen gebouwd van gerecyclede materialen. In de aanloop naar het feest op 1 & 2 juni kunnen deze Mini-reuzen worden bewonderd in een aantal étalages van Winkelcentrum Entre Deux. Ga zeker kijken, de creaties zijn werkelijk prachtig geworden!!

Zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni mogen de mini-reuzen en hun makers ten tonele verschijnen tijdens een kinderstoet door de binnenstad van Maastricht. Na een echte optocht, onder begeleiding van een aantal ‘grote’ reuzen, zal een vakkundige jury uit alle Mini-Reuzen een winnaar kiezen op de Markt in Maastricht. Dat gaat nog een lastige opgave worden!

Zondag 2 juni

De dag van de Reuzenstoet! Meer dan 30 Reuzen uit Nederland, België, Frankrijk en Spanje zullen samen met diverse muziekgezelschappen, culturele groeperingen, vele dieren en andere deelnemers aan de inmiddels vermaarde Reuzenstoet. Onder regie van Math Stroes en René Feron is wederom een stoet samengesteld die garant staat voor internationaal folklore, amusement, verrassingen, humor en veel oooh’s en aaah’s.

Lees meer…