Programma Reuzenfeest

Tentoonstelling

In de Dominicanen Kerk zal in de weken voorafgaand aan het Reuzenfeest een mini tentoonstelling te zien zijn. In het achterste gedeelte kun je kennismaken met de historie van Stadsreus Gigantius en zijn Reuzengilde.

Basisscholen & Mini-Reuzen

Meer dan 300 kinderen van Maastrichtse basisscholen hebben de voorbije weken Mini-Reuzen gebouwd van gerecyclede materialen. In de aanloop naar het feest op 1 & 2 juni kunnen deze Mini-reuzen worden bewonderd in een aantal étalages van Winkelcentrum Entre Deux. Ga zeker kijken, de creaties zijn werkelijk prachtig geworden!!

Zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni mogen de mini-reuzen en hun makers ten tonele verschijnen tijdens een kinderstoet door de binnenstad van Maastricht. Negen Maastrichtse basisscholen laten deze mini-reuzen vol trots zien. Stadsreus Gigantius, de sprekende reus Contios en de reuzen uit het Catalaanse Réus maken de optocht compleet. Na de stoet zal een vakkundige jury uit alle Mini-Reuzen een winnaar kiezen op de Markt in Maastricht. Dat gaat nog een lastige opgave worden!

Route

De stoet vertrekt om 14.00 uur vanaf het schoolplein van basisschool Wijck en loopt via de Rechtstraat, Wycker Brugstraat, Sint Servaasbrug, Maastrichter Brugstraat, Kleine Staat, Grote Staat en Nieuwstraat naar de Markt. De stoet arriveert rond 15.00 uur op de markt.

Zondag 2 juni

De dag van de Reuzenstoet! Meer dan 50 Reuzen uit Nederland, België, Frankrijk en Spanje zullen samen met diverse muziekgezelschappen, culturele groeperingen, vele dieren en andere deelnemers aan de inmiddels vermaarde Reuzenstoet. Onder regie van Math Stroes en René Feron is wederom een stoet samengesteld die garant staat voor internationaal folklore, amusement, verrassingen, humor en veel oooh’s en aaah’s.

Programma

Voor een overzicht van de deelnemende groepen, klik hier.

Route

De stoet vertrekt om 14.00 uur vanaf de Boschstraat en loopt via de Boschstraat, Markt, Hoenderstraat, Kesselskade, Kleine Stokstraat, Het Bat, Stadspark, De Boompjes, Vijf Koppen, Begijnenstraat, Sint-Pieterstraat, Kleine Looiersstraat, Achter de Molens, Kapoenstraat, Sint-Jacobstraat, Vrijthof (oost), Helmstraat, Grote Gracht, Markt, Boschstraat. Lengte: 2,5 kilometer.

Vanwege het voorspelde warme weer adviseren wij u een schaduwrijke plek op te zoeken, voldoende te eten en drinken en een hoofddeksel te dragen. Kijk goed naar elkaar om. Lees meer maatregelen op de site van het RIVM.
Verder wensen wij u een gigantisch fijne dag toe!

Nb. Voor deelnemers aan de stoet is een extra waterpost, halverwege de stoet voorzien.

Praktische informatie

  • Er staan geen tribunes langs de route.
  • De Reuzenstoet is gratis te bezoeken.
  • RTV Maastricht en L1 zenden vanaf 14.30u de stoet live uit op TV.