Reuzenfeest 2024

In het weekend van 1 en 2 juni vindt de 11e editie van het Maastrichtse Internationale Reuzenfeest plaats in het stadscentrum. Het Reuzenfeest draagt het thema “’t Oug vaan Gieg oonbegrens geriech”. Het belooft een waar spektakel te worden voor jong en oud!

Op zaterdagmiddag trekt de kinderreuzenstoet door de straten en op zondag vindt de grote historische Reuzenstoet plaats. Beide stoeten zijn gratis toegankelijk. Het worden twee bijzondere middagen. Wees erbij!

Kids mini-reuzenstoet
Leerlingen van verschillende basisscholen uit Maastricht en omgeving hebben in de maanden voorafgaand aan het reuzenfeest les gekregen over de reuzencultuur en -historie. Zij hebben met hun klas een eigen mini-reus gebouwd. Deze worden in mei tentoongesteld in de binnenstad van Maastricht. Kan jij ze allemaal vinden?

Op 1 juni trekken de kinderen vanaf 14.00 uur met hun mini-reus in een heuse stoet door de binnenstad van Maastricht. Zij worden vergezeld door enkele echte reuzen en Gigantius is dan natuurlijk ook van de partij. Aan het einde van de stoet beoordeelt een vakkundige jury welke school de mooiste mini-reus heeft gebouwd! Meer info vind je hier.

Internationale reuzenstoet
Op zondag 2 juni volgt het hoogtepunt van het Reuzenfeest 2024: de 11e internationale reuzenstoet van Maastricht. Stadsreus Gigantius heeft weer vele gasten uit binnen- en buitenland uitgenodigd, waaronder:

  • De Bergse Stadsreuzen (uit Bergen op Zoom)
  • Vendeliersgilde en tamboerkorps Gelmelzwaaiers (uit Hoogstraten)
  • De Maastrichtse reuzen Pieke Dassen en D’n Stadsingel
  • Het Nachtwachtgilde (uit Berg & Terblijt)

Vanaf 14.00 uur trekt de stoet met tientallen reuzengezelschappen, muziekkorpsen en vele andere groepen door het centrum van Maastricht. Zorg ervoor dat je dit fantastische evenement voor jong en oud niet mist!

Startlocatie: Markt Maastricht
Tijdstip: 14.00 uur
Route:


Download hier de digitale brochure met alle informatie over het feestweekend.

In onze fotoalbums kun je zien hoe voorgaande edities verliepen. Bekijk hieronder onze promofilm voor een impressie van de grote stoet op zondag: