Reuzenfeest 2024

1 en 2 juni 2024 is het weer zover. Voor de 11e keer presenteert Reuzengilde Gigantius het Reuzenfeest in de binnenstad van Maastricht.

Op zaterdag 1 juni is er een mini-reuzenstoet voor de basisschooljeugd van Maastricht. Vele scholen hebben in de maanden daaraan voorafgaand les gekregen over de reuzencultuur en -historie. Vervolgens hebben ze allemaal hun eigen mini-reus gebouwd. Deze worden in mei tentoongesteld in de binnenstad van Maastricht. Op 1 juni trekken de kinderen met hun mini-reus en enkele echte reuzen in een heuse stoet door de binnenstad van Maastricht. Aan het einde van de stoet beoordeelt een vakkundige jury welke school de mooiste mini-reus heeft gebouwd!

Op zondag 2 juni volgt dan het hoogtepunt van het Reuzenfeest 2024: de 11e internationale reuzenstoet van Maastricht. Met duizenden figuranten, vele muziekkorpsen en tientallen reuzen is dit het één na grootste buitenevenement van de stad. Zorg ervoor dat je dit fantastische evenement voor jong en oud niet mist!

In onze fotoalbums kun je zien hoe voorgaande edities verliepen. Bekijk hieronder onze promofilm voor een impressie van de grote stoet op zondag: