Voorwoord


Beste vrienden van Stadsreus Gigantius,

Gieg zuut Abraham!!

Wat 50 jaar geleden begonnen is als cadeau aan de stad is tegenwoordig de meest imposante inwoner van de stad.

De afgelopen 50 jaar heeft het Reuzengilde Gigantius Maastricht zich al op vele momenten, in binnen- en buitenland, onderscheiden met de imposante vertoning van Gigantius (Gieg) als Stadsreus van Maastricht. Een jubileum dat wij niet zo maar voorbij willen laten gaan en ook samen met de stad gaan vieren op 1 & 2 juni 2019.

Een weekend waarin Maastricht in het teken staat van het reuzenfeest met op zaterdag een mini-reuzenstoet; “kleine” reuzen gemaakt van enkel duurzame materialen en gemaakt door leerlingen van basisscholen uit Maastricht. Ook zal er een “Vertelreus” door de binnenstad wandelen die verhalen vertelt aan de kinderen.

Op zondag 2 juni trekt voor de 10e keer de internationale reuzenstoet door de historische binnenstad van Maastricht. Dit wordt weer een geweldige stoet met een diversiteit aan figuranten, steltlopers, muziekgezelschappen en reuzen met hun gildes uit binnen- en buitenland.

Kortom een gigantisch mooi weekend en zeker de moeite waard om te komen genieten van dit uniek spektakel.

Dit alles zou natuurlijk niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van onze subsidie verstrekkers, sponsoren en talloze vrijwilligers.

Een gigantisch grote MERCI hiervoor!

We gaan er samen een Gigantisch mooi feest van te maken, tot 1 & 2 juni!

Namens Stadsreus Gigantius en zijn gilde,

Rolam Nievergeld

Gildemeester