Word donateur!

Stadsreus Gigantius (Gieg) toont zich al sinds zijn eerste verschijning in 1550. Ten tijde van de tweeherigheid in Maastricht gold hij voor de bevolking als symbool van de democratie: de macht aan het volk! Dit thema en de reuzencultuur is door de eeuwen heen nog altijd actueel. U ziet Gieg niet alleen tijdens het uitroepen van de stadsprins van Maastricht maar ook vertegenwoordigt hij Maastricht bij (inter-)nationale reuzenfeesten.

Elke vijf jaar organiseert Reuzengilde Gigantius een indrukwekkende internationale historische stoet door de straten van Maastricht. Gieg verwelkomt dan vele vrienden uit binnen- en buitenland in zijn stad. Op 2 juni 2024 is de volgende reuzenstoet en willen we Maastricht en alle bezoekers weer iets moois presenteren.

Om deze gigantische stoet te bekostigen is geld nodig. Wij zien u dan ook graag als donateur van Gieg. Met uw bijdrage van € 15,50 per jaar kunnen we de reuzen laten blijven dansen door Maastricht om zo de reuzencultuur te blijven behouden. Ook draagt u met uw bijdrage bij aan het onderhouden van onze grote vriend zelf.

Als donateur van Gieg:
• ontvangt u de nieuwsbrief met informatie over onder meer de stoeten waar Gieg bij aanwezig is;
• heeft u recht op een speciale plaats langs de route van de internationale reuzenstoet in Maastricht;
• draagt u vooral Gieg en de reuzencultuur een warm hart toe.

Hartelijk dank voor uw steun!

We danken de volgende bestaande donateurs, die gekozen hebben voor een vermelding van hun donateurschap op de website:

  • W. Magnée
  • N. Janssen
  • JC. Crijns van Connecting All